pondelok 1. januára 2018

Hrdinovia a tí druhí │Recenzia │Ema Liber

Názov: Harry Potter - Hrdinovia a tí druhí
Autor: Jody Revenson
Orig. názov: Harry Potter: The Character Vault
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2016
Počet strán: 208
Väzba: pevná
Anotácia: Vo svete Harryho Pottera sa vyskytuje množstvo zaujímavých postáv – nielen Harry, Ron a Hermiona, Dumbledore, Hagrid či stúpenci Lorda Voldemorta smrťožrúti, ale aj mnoho iných. Niektoré sú milé, iné naháňajú strach. Kniha Harry Potter: Hrdinovia a tí druhí podrobne opisuje, ako sa hrdinovia najobľúbenejšej čarodejníckej série dostali na filmové plátno. Jej súčasťou sú plagáty všetkých členov Fénixovho rádu a najznámejších smrťožrútov, ale aj brožúrka o smrťožrútskych maskách. Toto je posledná publikácia zberateľskej edície - ku knihám Tvory a netvory a Magické miesta – o filmovej sérii Harry Potter a nesmie chýbať v zbierke žiadneho fanúšika Harryho Pottera!




Ako ste sa už mohli dočítať v anotácii, kniha Hrdinovia a tí druhí, by nemala chýbať u žiadneho verného fanúšika slávnej série Harryho Pottera! A vlastne, s pokojným svedomím môžem vyhlásiť, že aj obyčajný laik nájde v knihe veľa skvelých a zaujímavých informácií. 

Na prvý pohľad by ste od knihy očakávali predstavenie hlavných aj vedľajších hrdinov, opisy ich charakteru, ako vznikli a prečo ich Rowlingová vymyslela alebo vtipné historky z kastingov. Nuž, toto všetko tam aj veru nájdete, ale hlavnou témou knihy sú kostýmy a masky. Alebo jednoduchšie povedané - vzhľad našich hrdinov vo filmoch.
Dozviete sa ako vznikol Harryho neviditeľný plášť, Moodyho oko, pozriete sa detailne na všetky prútiky slávnych postáv alebo aj to, koľko takých klobúkov museli vytvoriť pre všetkých študentov.

Z názvu knihy Hrdinovia a tí druhí, by som to premenovala na Módnu políciu Rokfortu, ale viete čo? Kniha je napísaná skvelým, vtipným a jednoduchým štýlom, bez nudných odsekov či zbytočne dlhých-predlhých opisov postáv, ktoré už tak dobre dávno poznáme. 

Súčasťou knihy je aj množstvo priložených fotografií, ktoré ste predtým nemali možnosť vidieť. Nájdete tu oficiálne reklamné fotografie ako aj zábery zo zákulisia, či karty a rôzne popísané papiere slúžiace na zapísanie a zapamätanie výzoru postáv v daných scénach.

Toto dielo z vedľajšej informačnej série o HP od Jody Revenson si určite užijete. Dozviete sa nové veci (alebo aj nie, ak ste fanúšik fanatik), pobudnete trochu času s vašimi obľúbenými postavami a znova si pospomínate na bravúrne výsledky tvorcov filmu. Zoznámite sa podrobnejšie aj s hlavnými kostýmerkami a maskérmi, tvorcami špeciálnych efektov a inými, ktorí mali hlavné slovo v texte (a najmä tvorbe) a v prerozprávaní všetkých detailov.


Kniha má aj dve prílohy - fotografie masiek a plagát Smrťožrútov a plagát Fénixovho rádu.
Ja som si čítanie veľmi užila, kniha je perfektným príkladom pre oddychové čítanie a úsmevné dielo. Pretože ak aj po tých rokoch od ukončenia hlavnej série Harryho bažíte po ďalších a ďalších informáciach, čítanie bude pre vás ako prechádzka záhradou - rýchle, jednoduché a milé.


 Preto si kniha zaslúži veľmi dobre - priam vynikajúce - hodnotenie.
                                                                  

  5 z 5 Voldemortov.


Ema Liber 
(šťastný nový rok!)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentár a majte krásny deň!