utorok 6. februára 2018

Január za nami | Nové knihy a iné radosti života | Ema Liber

Drahí ľudkovia,
 neznášam začiatky nového roka. Január je neskutočne pomalý a február hrozne depresívny. Koniec zimy je pre mňa miernym utrpením. V tomto článku vám ukážem iba tie dobré veci - a to hlavne nové knihy. Pripojím, ale aj knihy z decembra - z Vianoc, aby som to mala pekne pokope, keďže mi pribudlo pár zaujímavých kúskov. Urobte si teda dobrý čajík alebo kávu a môžeme ísť nato! 





Prvé knihy, ktorým sa bližšie prizrieme sú knihy z Vianoc, ktoré mi boli nadelené.
Ako prvá tu je kniha Hrdinovia a tí druhí, na ktorú som robila recenziu (TU). Ďalšia kniha z neoficiálnej série Harryho Pottera, tentokrát o postavách z filmov.
Ďalej budeme tiež pokračovať v duchu čarovna, keďže druhá kniha je Harry Potter and the Philoshoper´s stone v špeciálnej Hufflepuff edícii k 20. výročiu HP kníh. Toto vydanie si môžete kúpiť aj v lacnejšej, brožovanej, no zato stále krásnej verzii a dokonca aj vo farbách iných fakúlt.
Tretia kniha je biografia o Stephenovi Hawkingovi. Hawking je jeden z viacerých ľudí, ktorých v živote obdivujem a táto kniha ma zaujala už dávnejšie. Obsahuje nie len všetky základné fakty z jeho života, ale aj vedecké diela s vysvetleniami a nevydané fotografie. Recenzia čoskoro.
Posledná ježíškovská kniha je Queen ve 3D od gitaristu a člena kapely Queen Briana Maya. Ech, asi som sa vám ešte nezdôverila, že Queeni sú pre mňa menšo-väčšou drogou? Knihu vám ešte určite priblížim v samostatnom článku.


Takpovediac spoločná a zároveň privlastnená kniha.
Kompletné vydanie Pána prsteňov dostal pôvodne môj ocino, ale čo by som to bola za človeka, kebyže si nezoberiem do hlavy, že každá kniha v našom dome má špeciálne miesta aj u mňa. A k tomu - toto vydanie je nádherné, s ilustráciami od Alana Leeho a 50 strán navyše s prílohami! Už sa len do toho začítať...


A konečne sme v januári, tam kde máme byť.
V našej rodine čítam najviac ja a otec, ale veľakrát sa pošťastí a môj brat sa tiež rýchlo začíta do nejakej tej knihy. A keď nám šťastie prší ešte viac, tak aj nejakú tú knihu kúpi. Januárové knihy sú tu teda iba vďaka jeho zásluhe.
Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej určite všetci dobre poznáte, ak nie, recenziu nájdete TU.
No a koncom januára mám aj meninky (Ema, 30.1.) a tak ma môj drahý brat obdaroval dvoma úžasnými knihami - Veselú samovraždu a šťastný nový rok, už zrejme teraz čítať nebudem, počkám si, keď sa nato bude perfektne hodiť atmosféra Vianoc. Recenzie na knihu boli skvelé, tak sa teším už teraz. A Ku-klux-klan Tady bydlí láska je reportáž od Absyntu s perfektným štýlom písania reportérky a plynulým dejom. Knihu už o chvíľu dočítam, takže recenzia čoskoro na blogu!


 Posledné knihy prvého mesiaca sú zľavnené objednané knihy. Za pár drobných, so skvelou anotáciou a hodnotením som si vybrala Šťastnú sedmičku - dávnejšie veľký hit, teraz už konečne dorazila aj ku mne, potom Meno hviezdy - bohužiaľ, až po doručení som zistila, že kniha je zo série Tiene Londýna, ale námet Jacka Rozparovača vyzerá fajn a nakoniec Agatha Christie a jej Záhada Modrého vlaku - prvá Christieovka mi nesadla, ale druhá (Vražda v Orient Expresse) áno a tak som zvedavá, ako pozmení skóre práve tento príbeh.



Na záver pridávam hudobnú radosť tohto mesiaca a to nový album od skupiny Fall Out Boy MANIA, na ktorý som čakala viac než dosť. Ale ako zarytú fanúšičku ma vydanie potešilo a celé CD nadchlo. Ich hudba ma stále baví a nová tvorba zaručene nesklame.



A čo vy? Ako ste prežili prvý mesiac v roku? Pochváľte sa s nielen knižnými prírastkami, ale aj s vašimi spomienkami.
Ja vám ešte prajem príjemný zvyšok dňa a vidíme sa nabudúce!


2 komentáre:

  1. Veľmi sa teším na tvoju recenziu na knihu Ku-klux-klan Tady bydlí láska, pretože od Absyntu som si už dávno chcela niečo prečítať, preto si každý názor na ich knihy vyhľadávam, aby som tak zhodnotila, ktorému ich titulu dať šancu :) Som fakt zvedavá!
    Dostalo sa k tebe množstvo prekrásnych a vzácnych kníh! Zbožňujem Šťastnú sedmičku, ach, to je také moja srdcovka♥♥♥ A čo sa týka mňa, tak ja som za január tiež objednávala, za pár drobných :D Doparoma aj s tými výpredajmi, človek je z nich potom švorc :D No čo už, ale odolať sa im nedá - teraz sa musím prekonávať, aby som zas niečo neobjednávala, lebo všade samé dokonalé ceny na dokonalé knihy...ach, to knihomoľstvo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa to je taktiež prvá kniha od Absyntu a celkovo som v živote nečítala reportáž alebo knihu v podobnom nádychu :).
      Výpredaje sú smrť a zároveň to najlepšie, čo sa môže stať! :D Občas sa cítim viac ako zberateľ než čitateľ... :D
      Ďakujem za komentár!

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentár a majte krásny deň!